Samen investeren in de toekomst

Bos met op de voorgrond grasland

Help je mee bomen planten?

Als schrijver vertel ik graag een goed verhaal. Een story waar je enthousiast van kunt worden, van moet glimlachen of die een andere vorm van positiviteit oproept. Maar wanneer je mij zou vragen een goed verhaal over onze planeet te maken, zou ik geloof ik een writers block krijgen. Het gaat namelijk niet zo goed met de aarde. Klimaatverandering, ontbossing, smeltende polen, verlies aan biodiversiteit: het zijn allemaal geen thema’s die een glimlach op mijn gezicht toveren. Sterker nog: ik kan er goed verdrietig van worden.

Een positieve bijdrage: Trees for All

Het is niet voor niks dat ik privé diverse goede doelen steun die het tij nog een beetje proberen te keren. Een ook vanuit mijn onderneming wil ik graag een positieve bijdrage leveren. Ik doe dat door te doneren aan Trees for All. Of beter gezegd: wanneer jij mij een opdracht laat doen, gaat een klein percentage van mijn omzet naar deze organisatie.

Waarom Trees for All?

Bossen zijn de basis voor een gezonde aarde. Ze zijn de longen van de wereld die CO2 kunnen opnemen en dat kunnen omzetten in zuurstof. Helaas hebben we die longen als mensheid steeds kleiner gemaakt, waardoor het moeilijker wordt om het teveel aan CO2 dat ‘we’ produceren op te kunnen vangen. En de wereldwijde opwarming van het klimaat verder doorzet. Nu al zien we de gevolgen daarvan: bepaalde gebieden op aarde zijn onleefbaar aan het worden, waardoor de mensen die daar wonen wegtrekken en er migratiestromen ontstaan. Met maatschappelijke onrust tot gevolg. Bossen vormen bovendien het leefgebied van talrijke diersoorten en ook veel planten zijn gediend bij de aanwezigheid van bomen (bijvoorbeeld voor de nodige schaduw). Het terugbrengen van bos is dus goed voor de biodiversiteit en vormt een natuurlijke rem op verdere opwarming van de aarde. Je zou zelfs kunnen zeggen dat bossen een medicijn zijn bij het bestrijden van veel problemen waar we op de wereld mee kampen.

Voor 10 euro worden al 2 bomen geplant

Standaard doneer ik 1% van de omzet uit een opdracht aan Trees for All. 1% lijkt misschien niet zo veel, maar wist je dat je voor 10 euro al 2 bomen kunt (laten) planten? Stel dus dat ik voor jou een opdracht doe voor 2000 euro, dan betekent dat dat er 20 euro naar Trees for All gaat en dat er dus 4 bomen kunnen worden geplant. Hoe mooi is dat? Zo heb je na afloop van een opdracht niet alleen een mooi, passend verhaal (of wat ik dan ook precies voor je heb betekend), maar heb je ook nog eens een concrete bijdrage geleverd aan een betere wereld!

Jij kiest waar ‘jouw’ bomen komen

Trees for All heeft projecten lopen in Nederland en daar buiten. Wil je graag meehelpen een voedselbos in de buurt te realiseren of wil je liever bijdragen aan het herstel van tropisch bos in bijvoorbeeld Indonesië? De keuze is aan jou! Voor een beeld van de mogelijkheden: op de gelijknamige site vind je een opsomming van alle projecten waar Trees for All momenteel bomen plant.

Logo Trees for All

Herstel tropisch bos

Trees for All plant bomen in Nederland en daarbuiten. Op bijvoorbeeld Borneo wordt zo tropisch bos en daarmee ook het leefgebied van de orang-oetan hersteld.

Voedselbossen

Hier in Nederland komen er steeds meer voedselbossen bij. Voedselbossen zijn een vorm van natuurinclusieve landbouw, waarbij natuur en landbouw hand in hand gaan. Deze eetbare bossen dragen bij aan een beter klimaat en een toename van de biodiversiteit. En ze zijn ook nog eens van waarde op momenten dat er veel neerslag tegelijk naar beneden komt, één van de effecten van klimaatverandering. Ze zijn in staat veel water op te nemen waardoor wateroverlast wordt verminderd.