Over mijn boek Rondje Oostzee

Een mooi avontuur

Een beetje schrijver droomt over een eigen boek en daarin ben ik geen uitzondering. Al jaren geleden droomde ik ervan voor mijn eigen boekenkast te staan en tussen alle boekruggen van bekende schrijvers mijn eigen naam te ontwaren.

Vastbijten

De wil was er dus al een poosje, maar ja: waar schrijf je dan een boek over? Ideeën had ik genoeg, dat was het probleem niet. Mijn hoofd zit vol met allerlei kennis die uitstekend van pas komt bij een pub quiz, maar die ik verder eigenlijk weinig gebruik. Het probleem is alleen dat al die kennis gefragmenteerd is, terwijl je voor een boek een onderwerp wilt hebben waar je je in kunt vastbijten. Waar je voldoende over kunt vertellen om het vol te krijgen.

Rondje Oostzee

In 2019 had ik eindelijk zo’n onderwerp. In dat jaar ben ik begonnen aan Rondje Oostzee, een verslag van de reis die ik samen met mijn vrouw Judith heb gemaakt door de landen rond de Oostzee. In ruim 350 bladzijden neem ik de lezer mee op onze belevenissen en vertel ik tussendoor over historische gebeurtenissen, de talen van de landen die we bezoeken en allerlei interessante wetenswaardigheden. Het boek bevat zelfs een soundtrack met liedjes in onder meer het Litouws, Estisch, Fins, Noors, Zweeds en Deens.

Positieve reacties

Eind 2021 is mijn boek uitgegeven bij uitgeverij Palmslag. Inmiddels zijn er honderden exemplaren van verkocht en heb ik vele positieve reacties van lezers mogen ontvangen. Daar ben ik natuurlijk trots op!

Download fragment of bestel boek

Een stukje lezen van Rondje Oostzee? Dat kan. Download dit fragment en reis een stukje mee. Het hele boek bestellen mag natuurlijk ook (graag zelfs!). Dit kan via rondjeoostzee.nl.

Lezers over Rondje Oostzee:

  • ‘Het leest echt als een trein!’
  • ‘Ik heb het in één ruk uitgelezen’
  • ‘Een feest der herkenning als je zelf in Scandinavië bent geweest’
  • ‘Ik heb er echt van genoten’
  • ‘Een geweldig boek dat zo mooi en leuk geschreven is! Heb er ook heel veel van geleerd. Aanbevolen!’

Cover Rondje Oostzee